Om vår cashmere

Efter att ha arbetat med cashmere i många år och sett vad mina kunder vill ha för färger och modeller, bestämde jag mig för att starta egen produktion av plagg i cashmere;Cashmere aux folles.
För mig är ett direkt samarbete med producenterna avgörande i kombination med noga utvald cashmere. Jag har valt att lägga produktionen i Mongoliet då de har en lång tradition av att föda upp cashmeregetter samt att hantera dess ull. Klimatet i kombination med en fingertoppskänsla vad gäller att varsamt hantera ett sådant exklusivt material som cashmere finns i Mongoliet. Kalla,karga vintrar och extremt varma somrar skapar det perfekt klimatet för cashmeregetens ull och fibrer att utvecklas optimalt.
I min produktion är alla led viktiga, från första fas dvs hur och var getterna lever till hur de som skapar produkternas arbetssituation ser ut. Dessutom att se det naturliga arbetet med cashmere, dvs inget led påskyndas utan allt sker med varsamhet och vördnad för det fantastiska material som cashmere är. Cashmere skall på alla plan behandlas med stor kärlek och respekt då det är , enligt min mening, världens finaste material.
Plaggen jag har tagit fram är de modeller som genom åren har efterfrågats i min butik Pika Pika och färgerna är till sitt antal begränsade, men är klassiska och tidlösa och så användbara. Modellerna på plagg är framtagna för att passa oss alla, oavsett ålder och oavsett figur. Plagg i cashmere skall vara bekväma och tidlösa, enkla och eleganta.
Att skapa en enkel,sofistikerad kollektion i världens absolut finaste material,cashmere i sin fulländade form, är för mig ett bidrag till den linje i enlighet med hållbarhet och medvetenhet som vi strävar efter i dagens samhälle.

Genom att vi själva direktimporterar och sköter allt, kan vi även hålla priserna nere. Även detta är ett medvetet drag från vår sida. Visst skall vi kunna ha en favorittröja i många färger utan att det skall bli alltför dyrt? Tröjor som du sedan kan ha år efter år utan att de blir omoderna eller tappar i form eller kvalitet.

Vi älskar cashmere och hoppas att även du som kund skall känna likadant!